Nowi piłkarze, nowi sponsorzy i gra do jednej bramki - Kurczyk wydał oświadczenie

29.08.2016
- W ciągu najbliższych dni dokonamy kilku niezbędnych wzmocnień I drużyny i sfinalizujemy umowy z nowymi zawodnikami. Prowadzimy takze zaawansowane negocjacje z kilkoma firmami, które są zainteresowane sponsorowaniem Ruchu - pisze w swoim oświadczeniu przewodniczący Rady Nadzorczej i tymczasowy prezes "niebieskich", Aleksander Kurczyk.
Rafał Rusek/PressFocus
Nowy sternik chorzowian zdarzył podjąć już pierwszą decyzję po objęciu stanowiska. Ruch zgodził się na transfer do FC Nantes Mariusza Stępińskiego. Teraz to w Chorzowie mają zaskoczyć wzmocnieniami. Nie tylko tymi boiskowymi. - Jestem przekonany, że już wkrótce będę mógł przekazać optymistyczne informacje na ten temat - zapowiada Kurczyk.

W swoim oświadczeniu tłumaczy także przyczyny poniedziałkowych decyzji Rady Nadzorczej. - Władze klubu, podobnie jak zgrany i świetnie rozumiejący się na boisku  piłkarski zespół, muszą realizować wspólną strategię i grać do jednej bramki. Musimy budować drużyny na różnych poziomach rozgrywkowych, zapewnić narzędzia i zaplecze sztabom  szkoleniowym, organizować mecze, pozyskiwać sponsorów, szkolić młodzież i  dbać o to, aby jak najwięcej fanów futbolu wspierało nasze zespoły. Aby sprawnie realizować te wszystkie zadania, spełniać nie tylko wymogi Ekstraklasy i PZPN, ale także oczekiwania licznej grupy sympatyków Ruchu,  główni akcjonariusze i władze klubu muszą współpracować i mówić jednym głosem. Dlatego, choć dla wielu osób jest to zaskoczeniem, Rada Nadzorcza podjęła dziś decyzję o dokonaniu zmian w Zarządzie i odwołaniu z dotychczas pełnionej funkcji  Janusza Patermana. Do momentu powołania na to stanowisko nowej osoby, będę pełnił obowiązki prezesa - oświadcza tymczasowy prezes 14-krotnych Mistrzów Polski.

źródło: własne/ruchchorzow.com.pl
autor: ŁM