Prezes Górnika ma kłopoty. Straci stanowisko?

15.01.2018
Bartosz Sarnowski prowadził samochód i spowodował stłuczkę - nie byłoby to nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że prezesowi Górnika Zabrze... kilka lat temu stracił prawo jazdy.
Rafał Rusek/Press Focus
"Dziennik Zachodni" informuje, że stłuczka miała miejsce przy ulicy Damrota i w jej efekcie uszkodzone zostały dwa samochody. Straty nie są duże. Prezes Górnika stracił prawo jazdy za nadmiar punktów karnych i nie przystąpił do ponownego egzaminu.

- Z przykrością informuję, że popełniłem błąd polegający na kierowaniu samochodem bez wymaganych uprawnień i doprowadziłem do stłuczki. Mam świadomość, że nie powinno dojść do takiej sytuacji. Skutki finansowe zaistniałej kolizji w dużej części już uregulowałem, a pozostałe oczywiście również ureguluję. Raz jeszcze wyrażam ubolewanie - wydał oświadczenie Sarnowski.

Konsekwencje tego zdarzenia mogą być poważne. Za prowadzenie samochodu bez uprawnień grozi kara dwóch lat więzienia. Trudno przypuszczać, by prezesowi wymierzono najwyższą z możliwych kar, ale... według dziennika Sarnowski może stracić swoje stanowisko w Górniku. O sprawie wiedzą już w mieście.
źródło: Dziennik Zachodni

Przeczytaj również